Tequila flaske

03 juni 2019
Mathias Bjelland
Tequila flaske

Nyter eller misbruker du alkohol?

Spørsmålet er et vanskelig spørsmål å stille de du er glad i, men kanskje enda vanskeligere er det å stille seg selv det ovennevnte spørsmålet. Det bunner i det faktum at å avgjøre hvorvidt en misbruker alkohol faktisk er ganske vanskelig. For hva er egentlig misbruk av alkohol – bortsett fra det åpenbare misbruket med daglig inntak?

Forskjellen mellom å nyte og misbruke kan i mange tilfeller faktisk handle om hva personen bak forbruket sier. Det finnes mange som drikker alkohol hver eneste helg, men som lever helt normale liv. Samtidig er det enkelte som lever nesten en tilnærmet lik livsstil, men som ikke klarer å skille mellom det å nyte og misbruke. Det er her en rusbehandling er helt essensielt. 

Få rusbehandlingen du trenger

Det er ikke lett å innrømme til seg selv at en misbruker alkohol. En kan tross alt havne i en knipe der en går ut mot seg selv – en kontrast som for mange er vanskelig å svelge. Allikevel må du kjempe mot ditt tidligere jeg og si nei til alkoholen dersom du ikke klarer å nyte den lenger. For enkelte er det rett og slett ikke til for å nytes. 

En behandling slik som hos https://www.heimveg.no/behandling/ kan være hva du trenger for å komme deg tilbake opp på beina igjen. Still deg selv spørsmålet om hvilken type liv du ønsker å leve. Linjen mellom det å nyte og misbruke kan kanskje være grå, men innerst inne så vet du svaret på dette spørsmålet med deg selv.

Hvordan leve uten rusen?

Det mest naturlige spørsmålet å stille seg selv før og etter behandlingen er kanskje «hvordan skal jeg leve uten rusen?». Vel, svaret på dette spørsmålet varierer fra person til person. Det viktigste vil nok være å finne et substitutt, der du kan fylle tomrommet fra rusen med noe positivt og givende!

Flere nyheter