Sånn blir du en mesterplanlegger med sandwichplater

05 juli 2021
Johanne Larsen

Noen mennesker er mesterplanleggere og de virker mindre stresset og har mer overskudd. Men er det mulig å bli god til å planlegge selv om man ikke er det i utgangspunktet? Det skal vi se litt nærmere på her, kanskje har du bare ikke hatt riktig verktøy før. 

Har du en kalender? 

Noe av det første du skal gjøre hvis du vil bli en sann mesterplanlegger, er å skaffe deg en kalender, Ikke bare en sånn kalender som man har på telefonen sin, men en ordentlig papirkalender som gir deg faktisk oversikt over uken som kommer. Det er nemlig sånn at en kalender gjør at vi husker avtaler bedre. Når vi er helt avhengige av å få en notifikasjon på telefonen hver gang vi skal noe, så venner vi oss til at vi ikke egentlig trenger å huske noe selv, og da er en papirkalender utrolig kjekk å ha. Hjernen er nemlig som en muskel, og man kan trene den til mange ting, også ting man ikke er god til i utgangspunktet. Korttidshukommelsen er en av de tingene som er lett å trene opp, og når du skriver ned ting fysisk på papir og venner deg til å ha et mentalt (og fysisk) overblikk over uken eller måneden som du må minne deg selv på, så trener du faktisk hjernen til å bli bedre til å planlegge. Det handler nemlig om å få oversikt. Men det er ikke bare en kalender som er kjekk å ha – for det ultimate overblikket kan man nemlig også skaffe seg sitt helt eget whiteboard. 

Lag ditt helt eget whiteboard 

Noe så enkelt som sandwichplater er perfekte når du skal lage whiteboard, så du kan bli en mesterplanlegger. Da kan du nemlig enkelt lage et whiteboard som lar deg planlegge mange forskjellige kategorier, fra uken til måneden, fra mat og måltider til antrekk. 

Flere nyheter