Leker som forbedrer barnas motoriske ferdigheter

30 august 2021
Maria Laugesen

Barnas utvikling går utrolig fort, og spesielt i de første årene kan man se uke etter uke at de lærer nye ting. En av måtene å stimulere denne utviklingen på er gjennom lek og leker. Og dette er heldigvis ofte noe som barna synes er utrolig gøy og spennende, slik at man kan kombinere læring og moro.

Motoriske ferdigheter og lek

Små barn forbedrer hele tiden deres motoriske ferdigheter. Det ser vi blant annet i deres evne til å krype, ligge på magen, strekke seg etter ting og senere når de går, løper og bruger redskaper. Alle disse ferdigheter må de lære seg, og gjennom aktivitetsleker kan de få bedre motoriske ferdigheter – og raskere.

Det gjelder blant annet for leker som lager lyder, lyser og beveger seg. Det gjelder for bøker som skal åpnes, klosser som skal settes på hverandre, brikker som skal legges i et puslespill osv. Alle disse tingene bidrar til å lære barna om balanse, koordinering, finmotorikk og mye mer. Og så stimulerer det samtidig deres logiske tenkning, evne til å planlegge og en rekke andre kognitive egenskaper.

Leker som fanger barnets interesse

Det kan kanskje høres kjedelig ut å fokusere på barnets utvikling og læring under lek, men faktisk er det helt det motsatte. Barn elsker nemlig å lære og bli utfordret, og derfor vil de ofte ha det veldig gøy med aktivitetsleker. Det er også ofte leker med farger, lys og lyd som tiltrekker deres oppmerksomhet og interesse.

Derfor blir det en herlig kombinasjon av at barna lærer og utvikler seg, og at de samtidig har mange timers underholdning (og en liten pause til foreldrene). Du kan besøke https://lekeakademiet.no/ og se et stort utvalg av herlige aktivitetsleker som barna helt sikkert vil elske, og som du kan føle deg helt trygg ved at barna bruker.

Flere nyheter