Hvilken type lås er riktig for deg?

05 september 2022
Maria Laugesen

editorial

I dag er en lås mye mer enn «bare» en lås. Det finnes nemlig en lang rekke muigheter innen låser, adgangskontroll, låssystemer osv., som kan være relevante til forskjellige situasjoner og behov. Her kan du bli litt klokere på området.

Hvilke muligheter finnes

De fleste av oss kjenner nok en vanlig lås, som vi åpner med nøkkel. Men i dag finnes det flere alternativer til denne som kan brukes i private hjem, hos bedrifter, i offentlige institusjoner osv.

En populær løsning for mange bedrifter og borettslag er for eksempel låssystemer med kopisikre systemnøkler. Dette gir både en større sikkerhet på grunn av de kopisikre nøklene, men er også utrolig praktisk i hverdagen. Her fungerer det nemlig slik at samme nøkle kan åpne flere dører, så du ikke trenger ti forskjellige. Det gir større fleksibilitet og muligheten til å kontrollere hvem som har tilgang til hvilke områder.

Elektroniske løsninger med kode, kort eller andre typer adgangskontroll er også svært populære – både i private hjem, men bestemt også i institusjoner og større bedrifter. Det kan bidra til økt sikkerhet og muligheten til å føre kontroll med hvem som ferdes hvor i eiendommen.

låsesmed Drammen

Hva bør du velge?

Men hva er da den helt riktige løsningen for deg og dine behov? Det er vanskelig å svare på fordi de avhenger av flere ting. Er det snakk om privat bolig, institusjon, bedrift eller noe helt annet? Og har du særlige krav til adgangsforhold eller sikkerhet? 

En låsesmed er ekspert på området, og kan hjelpe deg med råd og veiledning. Du kan med fordel finne en låsesmed i Drammen som både kan gi deg skreddersydd rådgivning basert på din individuelle situasjon, men som samtidig også kan stå for selve monteringen av den nye låsen eller det nye låssystemet. Det gjør det enklere – og ofte billigere – for deg.

Flere nyheter