Hva vet vi om lån på nettet?

21 februar 2022
Johanne Larsen

editorial

Lån på nettet blir stadig mer utbredt, men hva vet vi egentlig om denne lånetypen? Og hva skal man tenke på? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Mange typer lån 

lån

Det er ikke sånn at det bare finnes èn type lån på nettet. Nei faktisk så finnes det mange ulike typer lån innenfor online lånesjangeren, og det er lurt å vite hva som er hva. Det er som regel snakk om en form for forbrukslån, som ofte blir omtalt som privatlån. Det vil si at du låner penger av et pengeinstitutt som privatperson. Det er altså ikke sånn at man låner av en annen privatperson, selv om det kan høres litt sånn ut ut ifra begrepet. En annen type lån som blir mer og mer vanlig, er smålån. Det er forbrukslån på noen få tusen kroner. Det er dog også mulig å finne litt større typer lån som boliglån og billån online. 

Det er heldigvis mye informasjon tilgjengelig om emnet. På www.swiftbanker.no kan du lese mer om lån og forskjellige typer lån på markedet. Her finner du også grundig informasjon om regler for lån på nettet og hva man skal tenke over. Det kan være lurt å ha med i baklomma hvis man vil vite mer om lån online. 

Krav og regler

Det er alltid noen krav man må oppfylle hvis man skal låne penger på nettet. Dette er blant annet at man skal ha bodd i Norge i et visst antall år, og man skal være fylt 25 år. Denne aldersgrensen kan variere litt, men 25 er som regel minimum. De aldersgrensene som lånestedet setter er absolutte, og det er ikke mulig å låne hvis man ikke oppfyller kravet. Det samme gjelder hvis man har betalingsanmerkninger. Det er ikke mulig å få lån på nettet med betalingsanmerkninger. 

Flere nyheter