Føttene skal bære deg hele livet

30 april 2021
Johanne Larsen

Føttene skal bære deg gjennom hele livet, og derfor skal man ikke undervurdere hverken godt fottøy eller eventuelle ortopediske hjelpemidler. Mange bruker feil fottøy og det leder faktisk til en rekke potensielle plager. Her skal vi se litt nærmere på hva du kan gjøre. 

Føttene er viktige

Mange av oss går i dårlig fottøy uten å tenke på at det kan påvirke kroppen på sikt. Det er faktisk føttene som bærer hele kroppen, og derfor er det også essensielt å sørge for at føttene har den støtten de trenger for å bære kroppen korrekt. Det er mange vaner vi kan tillegge oss som kan skape plager på sikt, og dette er noe som kan avhjelpes og forebygges med ortopedisk hjelp. Derfor kan det være lurt å oppsøke ortoped hvis du har plager som kan relateres til føttene.

Oppsøk ortoped

Mange har plager som er relatert til føttene, selv om de ikke har smerter i føttene. Knesmerter og ryggsmerter, kan i enkelte tilfeller være relatert til fottøy og måten du går på, og derfor kan ortopediske hjelpemidler være en stor hjelp når det kommer til både korreksjon og komfort.

Det er mange som bruker ugunstig fottøy som gir en rekke plager på sikt, og i tillegg kan ting som økt vekt også påvirke ledd og føtter på en måte som gjør at man trenger ortopediske hjelpemidler. Oppsøk ortoped for ortoser i Namsos for å få hjelp til dine plager og mye mer behagelig fottøy.

Ortopediske hjelpemidler kan for eksempel være en spesialtilpasset såle som gjør at du går som du skal, og at trykket kommer riktig når du går eller løper. Dette handler om underlag og støtte, men også om hvordan føttene dine er formet. Det kan en ortoped hjelpe deg med å avgjøre, så du kan få de hjelpemidlene som passer til nettopp dine plager og føtter. 

Flere nyheter