Finn ditt nye alkometer i dag

11 januar 2022
Maria Laugesen

editorial

Lurer du på å kjøpe alkometer? Da er det veldig viktig å tenke over hvilken modell som egentlig er den riktige for deg. Det avhenger fullstendig av dine behov og krav, og her kan du bli klokere på hvilket alkometer du bør velge.

Alkometer for private

Et alkometer er en måte å måle mengden av alkohol i blodet, og du får svaret i promille. Det vil altså si at du som privat for eksempel kan bruke det hvis du har fått en øl eller litt vin med vennene, og du etterfølgende skal kjøre bil. Eller kanskje du har vært på fest og er i tvil neste morgen, om promillen egentlig er lav nok til å kjøre. Da kan et ganske simpelt alkometer være nok for å gi deg et svar på om promillen er lav nok.

image

Du kan få alkometer til en fordelaktig pris som har en presisjon på over 95%, som har en levetid på opp til 10 år og bare veier 200g. Testen utføres raskt, og du kan være veldig sikker på det svaret som den gir.

Alkometer til profesjonell bruk

Det finnes også situasjoner der man har behov for profesjonell måling av promille. Det kan for eksempel være i helsevesenet på sykehus og klinikker, men også mange bedrifter har valgt å innføre alkoholpolitikk. Slik kan et alkometer være en måte til å konstatere om en medarbeider er påvirket av alkohol eller ikke. Det samme gjelder for skoler eller institusjoner som har tilsvarende regler, der det kan bli behov for å teste elever eller beboere.

Her kan et litt mer avansert alkometer anbefales som gir raskt svar, har en utrolig høy presisjon, og som måler selv veldig lave konsentrasjoner av alkohol. Slik kan de beste på markedet registrere alt mellom 0,01-0,6 promille på bare 10 sekunder, og du kan være veldig trygg på svaret.

Flere nyheter