Få god hjernetrim med en rubiks kube

31 august 2021
Johanne Larsen

En rubiks kube er både morsom og spennende hjernetrim, og du kan enkelt komme i gang med å lære deg å løse kuben. Det er kanskje ikke så vanskelig som du tror. 

Lær deg å knekke koden 

Har du prøvd å løse en rubiks kube før? Så vet du kanskje også at det ikke bare er å prøve å vri på kuben til den går opp. Man blir nemlig nødt til å være litt taktisk når man skal løse kuben, og det er her både utfordringen og hjernetrimmen ligger. Derfor finnes det også triks du kan bruke når du skal løse kuben. 

På nettet kan du finne mange gode tips og triks når du skal løse rubikskuben. Det finnes til og med videoer på YouTube, og du kan finne smarte triks for å løse kuben fortere, så du kan konkurrere med deg selv og andre. 

Prøv nye og spennende kuber 

Den klassiske rubikskuben er den de fleste kjenner til, og det er en såkalt 3×3 kube. Selv om man kan holde på med denne lenge, er det faktisk også mange andre variasjoner av Rubiks kube på markedet, og det man kaller speed kubes og professorkuber. Det er med andre ord mange alternativer man kan prøve seg på, hvis man føler at man trenger en ny utfordring etter man har løst 3x 3 kuben flere ganger. 

Hvis du trenger en ekstra utfordring og vil prøve deg på en ny kube, kan 4×4 kuben som du kan finne på https://mastercubestore.no/53-4×4, være det naturlige skrittet videre. Da kan du prøve nye triks og tips for å løse kuben, og få god hjernetrim og en spennende utfordring med en ny kube. Det finnes også rubikskuber som overhodet ikke ser ut som kuber, men som har andre former, og derfor er det faktisk en verden med uendelig mange muligheter for deg som setter pris på en god utfordring. 

Flere nyheter