Tekking og reparasjon av tak

11 januar 2023
Maria Laugesen

Taket er en fullstendig avgjørende del av nesten enhver bygning, uansett om det er hus, hytte, carport, garasje eller noe helt annet. Det er både kritisk med den helt riktige konstruksjon og de riktige materialene, men like viktig med løpende reparasjon og vedlikehold for å sikre en lang levetid.

Profesjonell taktekker for alle

Taktekking er en oppgave som bør utføres av profesjonelle fagfolk med erfaring og viten på området. På den måten oppnår du nemlig et tak som først og fremst lever opp til alle gjeldende krav og regler, men også som er nøye planlagt for å ha høyst mulig funksjonalitet og slitestyrke.

Det er viktig å huske på at det er forskjell på tak, for eksempel hvilken form det er på taket. Flate tak anvendes populært på bygninger som terasser, parkeringsdekker eller som torvtak, og her er det noen særlige ting som gjelder for tekking, og som skiller seg fra andre typer av tak.

Hos Uni Tak er de spesialister på taktekking av flate tak, uansett hvilken bygning det er snakk om. De jobber med ulike materialer og teknikker, og sikrer på den måten at taket passer til den spesifikke oppgaven – uansett om det er for private personer eller for næringsdrivende.

taktekking av flate tak

Løpende reparasjon og vedlikehold

Er det snakk om eksisterende tak, da er vedlikehold og eventuell reparasjon viktige elementer. Det kan nemlig bidra til en lengre levetid, og reparasjoner kan være vesentlig billigere enn helt nye tak.

Regelmessig vedlikeholdsarbeid utført av profesjonelle bidrar til et sunnere tak som holder lengre, og kan utsette reparasjoner og nye tak. Det kan bli behov for takinspeksjon, og er det noen utfordringer kan reparasjoner som omtekking være nødvendige. Også etterisolering eller utskiftning av isolasjon er reparasjoner som ofte anvendes på eldre tak, og som kan gjøre en stor forskjell i hverdagen for deg.

Flere nyheter