På tide å pusse opp ute?

15 april 2020
Johanne Larsen

Mange glemmer uteområdet når det er på tide å pusse opp, men det er faktisk ikke så vanskelig som du kanskje tror. Her skal vi se litt nærmere på, hvordan du enkelt kan komme i gang med å pusse opp uteområdet. 

Hva trenger du?

Det første man skal gjøre er å avklare hvilke behov man egentlig har. Hvordan ser uteområdet egentlig ut? Hvis det er er snakk om å beskjære trær og busker, så er det kanskje lurt å gå til anskaffelse av en teleskopsag og en kvistmaskin. Hvis du trenger nytt gress, kan det være en god ide å forberede hagen til å legge kunstgress. Men i Norge er det mye stein og fjell, og derfor er det også mange av oss som har en hage eller et uteområde som er veldig preget av dette. Det mange ikke vet, er at det er utrolig mye man kan gjøre ut av nettopp dette, og ikke bare grøntområder. Det er mulig å lage en liten terrasse og gjøre de områdene med mye stein og fjell brukbare. Da trenger du verktøy som kan renske fjellet effektivt. Med renskespett kan man komme godt i gang med dette, og få det resultatet man er på jakt etter. 

Rett oppmerksomhet mot planter

Deretter kan man rette blikket mot plantelivet. Her er det nemlig også mye man kan gjøre effektivt, hvis man vil friske opp uteområdet litt – også på områder hvor det er mye stein og fjell. Kanskje kan det være lurt å plante ting som man faktisk bruker? Hva med lekre og velduftende urter og blomster, som man også kan bruke inne? Det er også lurt å planlegge hagen så ikke alt blomstrer samtidig, men at man har glede av den så store deler av året som mulig ved å plante ting som blomstrer på litt ulikt tidspunkt. 

Flere nyheter