Gode løsninger ved hårtap

26 mars 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Gode løsninger ved hårtap

De fleste anser hår og frisyrer som en viktig del av identiteten sin. Det er derfor ikke alle som takler å miste håret grunnet alderdom eller sykdom. Dersom du er en av de som opplever hårtap finnes det mange gode råd som du kan forholde deg til. 

Du kan miste håret på grunn av sykdom, som følge av eksempelvis behandling av kreft. Dersom du er en av de som opplever raskt hårtap på grunn av sykdom finnes det håp om du ikke vil la lokkene falle. Mange velger å bruke hodeplagg eller å anskaffe seg parykker i mange trendy farger og frisyrer.

Det kan også være andre grunner enn sykdom som gjør at du gradvis må forholde deg til hårtap. Du kan da kontakte en spesialist som kan gi råd vedrørende hårtap behandling om du ønsker dette. Her kan du selv velge hvilke behandlingsformer som passer deg og ditt behov.

Forbigående hårtap kan behandles

Plutselig hårtap kan vise seg å være tegn på sykdom. Du bør derfor ta deg en tur til legen for å eventuelt ta en blodprøve. På denne måten vil du raskt få svar på om du behøver medisinering eller kosttilskudd. Du kan derfor oppleve en rask og positiv virkning på både hud og hår om dette er mulig å løse ved å endre kostholdet.

Det er få av oss som liker å se hårbørsten med mye hår etter at vi har børset håret. Ved å bytte til en bedre hårbørste vil du gjerne oppleve mindre hårtap. Mange hårbørster er for grove for håret ditt og bør gjerne skiftes ut med en naturbust.

Du bør også vurdere å skifte ut stylingproduktene dine, eller å style håret ditt mindre til hverdags. Det finnes utallige pleiende hårprodukter i markedet som kan bistå deg om du skal få gode resultater på hårfronten.

Flere nyheter